Dorostenci, jen tak dál!

17.08.2014 23:04

FC Žamberk U 19 – FK Jiskra Heřmanův Městec U 19 1:2 (1:1)

Sestava: Gajdošík – Vrátil,Pilný O.Kramařík,Pekař(78.Pilný.V) – Svoboda,D.Zrůst,Kápička,Kyprý(46.Bleha F.) – T.Zrůst,Kodera

branky hostů: vlastní,T.Zrůst

K prvnímu kolu nového ročníku krajského přeboru si zajel dorost Jiskry do pěkného prostředí fotbalového stánku v Žamberku. Úvodní hvizd rozhodčího spustil nejprve pořádnou průtrž mračen, s kterou se lépe vypořádali hosté, kteří byli více při chuti, kdy do první šance se dostali díky střele Svobody. V další šanci se opět objevil Svoboda, jehož příležitost zablokoval domácí obránce, ale k míči se dostal T.Zrůst, jehož střelu usměrnil do sítě vlastní obránce a v 8.min. jdeme do vedení 0:1.

V další části prvního poločasu se hra vyrovnala, ale za zmínku stojí pouze šance domácích, kterou po brejku hasil na dvakrát Gajdošík. V 30 min.se Žamberk dočkal vyrovnání, kdy po laxní hře naši středové řady a nedůrazu v obraně, řešíme šanci domácích pouze za cenu faulu ve velkém vápně a domácí srovnávají z pokutového kopu na 1:1

O osm minut později mohl po standardní situaci T.Zrústa otočit skóre opět Svoboda, ale hlavičkoval pouze do náruče domácího brankaře. A stejně ho napodobili ještě jednou T.Zrůst a poté i Kápička a tak poločas po sérii našich rohových kopů končí remízou.

Ve druhé části začali aktivněji domácí, ale jejich příležitost likviduje včasným vyběhnutím Gajdošík. V této fázi hry je fotbal plný nepřesností na obou stranách. Největší příležitost domácích přichází v 55 min. kdy po trestném kopu trefují tyč, ale to je z jejich strany v podstatě vše.

Nejkrásnější akce utkání přichází v 67 min, kdy po ose Svoboda-Kápička-T.Zrůst a vyšachování obrany, jde poslední jmenovaný sám na brankaře a nemýlí se 1:2.Domácí od této chvíle hrají vabank, ale buď jejich kombinace je nepřesná a nebo ji pochytá naše pozorná obrana. Definitivní tečku mohl stanovit v 80 min. D.Zrůst, ale jeho střelu mířící do branky zastavuje obránce a poté ještě Svoboda. Zápas končí a my si odvážíme domů tři body.

Hodnocení trenéra Rostislava Pilného: Z utkání jsme měli obavy i z důvodu několika absencí, ale kluci, kteří k utkání nastoupili se s tím poprali velmi dobře. Nechci chválit někoho jednotlivě, bylo to týmové vítězství, už i vzhledem k tomu, že nám pomohli i hráči z kádru starších žáku jsem za něj rád. Ve druhém poločasu jsme domácí v podstatě již do ničeho nepustili. Soutěž teprve začíná, ale jsme rádi, že pro nás začala ziskem a těšíme se na příští víkend, kdy je u nás tradiční pouť a chceme početné návštěvě předvést dobrý výkon.

Fotky z odehraného utkání jsou na Facebooku.

Zpět

Novinky

Kontakt

FK Jiskra Heřmanův Městec
U Hřiště 968
538 03 Heřmanův Městec

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode