Posilte naše řady, abychom to Mýto příště porazili!

07.10.2014 12:52

STARŠÍ ŽÁCI HEŘMANŮV MĚSTEC

SK VYSOKÉ MÝTO - FK JISKRA HEŘMANŮV MĚSTEC                                   5:2  (1:1)

Hráno 5.10.2014 v 9.30 hod

Sestava HM:   Jirků Adam, Charvát Adam, Radil Martin, Pekař Radek, Kutlvašr Václav, Voženílek Jakub, Pilný Václav, Jelínek Michal, Pilnáček David, Bleha Filip, Feneš Michal

Náhradníci:     Mach Standa, Kutřín Jaroslav

Branky našeho týmu:             Kutlvašr Václav, Bleha Filip

            V neděli 5.10. jsme k odehrání 9. kola krajského přeboru starších žáků zajížděli do Vysokého Mýta. Soupeř z Vysokého Mýta se pohybuje ve středu tabulky, zatímco naše mužstvo je stále na posledním místě. Takže o roli favorita byla jasně rozdělena.

            Po počátečním náporu soupeře, který trval cca 10 minut jsme začali postupně vyrovnávat hru a občas jsme se dostali i za půlicí čáru a ohrozili branku soupeře. Okolo 20 minuty jsme rozehrávali rohový kop a k všeobecnému překvapení jsme tuto standardní situaci využili a vsítili vedoucí branku. Precizní hlavičku předvedl Václav Kutlvašr, kdy balon s přehledem „uklidil“ k tyči branky a soupeřův brankář tak neměl šanci. Po tomto gólu soupeř zapnul ještě a vyšší obrátky a vypracoval si několik šancí, které jsme občas se štěstím odvrátili. Zásadní podíl měl na tomto náš gólman Adam Jirků, který předváděl bravurní zákroky. Skóre se měnilo až těsně před koncem, kdy soupeř vyrovnal. Před tímto gólem jsme ještě spálili vyloženou šanci Filipem Blehou, který z brejku netrefil soupeřovu branku.

Ve druhé půli měl soupeř mírnou převahu, která vyústila v jeho vedoucí gól. Na tuto branku jsme ještě stačili odpovědět vyrovnávacím gólem. Tuto branku vsítil Filip Bleha, kterého do brejku vyslal učebnicovou kolmicí Vašek Pilný. Zuby nehty jsme bránili nerozhodný výsledek, ale postupem času nám začaly docházet síly a soupeř měl místy až drtivou převahu. Naše obrana přestala důsledně obsazovat hráče a závěr zápasu vyzněl jednoznačně pro našeho soupeře, kdy během posledních cca 8 minut vsítil 3 branky a stanovil tak výsledné konečné skóre ve výši 5:2.

Ve Vysokém Mýtě jsme odehráli obstojný zápas a náš výkon místy snesl přísnější měřítko. Jenom doufám, že herní vzestup mužstva nebude jednozápasový, ale bude trvalejšího rázu. Za výborný výkon musím pochválit gólmana Adama Jirků, na místě stopera si obstojně vedl Adam Charvát a zlepšený výkon podal Vašek Pilný a Filip Bleha. Naopak za očekáváním zůstal výkon druhého útočníka Michala Feneše, na kterém se pravděpodobně projevil tréninkový výpadek. Dále musím celé mužstvo pochválit za vzornou docházku, což je v naší situaci, kdy máme hráčů jen tak tak, zásadní předpoklad pro sehrání kvalitního utkání. Pokud bude mít některý z neregistrovaných chlapců ročníku 2000 a 2001 chuť do fotbalu, bude u nás vítán. Trénujeme vždy v úterý a čtvrtek, nyní už od 16.30 hod na hřišti v Heřmanově Městci.

            Další mistrovský zápas hrajeme, v neděli 12.10. od 9.30 hod na domácím hřišti. Našim soupeřem bude mužstvo Hlinska.

Jiří Svoboda, trenér

Zpět

Novinky

Kontakt

FK Jiskra Heřmanův Městec
U Hřiště 968
538 03 Heřmanův Městec

Kontaktujte nás

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode