Béčko FK Jiskra Heřmanův Městec podlehlo Tatranu Hrochův Týnec

17.08.2014 22:55

V sobotu 16.8. od 17:00 sehrálo na perfektně připraveném domácím hřišti "B" mužstvo mužů úvodní mistrovské utkání nového ročníku 3. třídy s týmem Tělovýchovné jednoty Hrochův Týnec. Domácí nastoupili v nové sadě dresů od hrajících sponzorů v sestavě Michal Pošík, Ondřej Mach, Ondřej Hamsa, Jan Diessl, Vít Řehák, Luboš Řehák, Jan Bareš, Radek Kápička, Tomáš Tlapák, Jan Řehák a David Večeřa. Na lavičce byli připraveni Dominik Ilko, Jaroslav Holeček, Marek Kanderka a Jiří Vrzáček. Hosté z Hrochova Týnce nastoupili v sestavě Leoš Kaplan, Lukáš Hádek, Roman Žídek, Petr Nevečeřal, Dominik Pár, Lukáš Kysilko, Milan Krušina, Vít Beneš, Jan Kaločaj, František Spilka, Roman Malý a na střídačce zůstali Jiří Trávníček, Michal Mušinský, Milan Friček.

Hostující tým působil od úvodu zápasu fotbalovějším dojmem a lépe kombinoval. Bohužel předvedl také hned celou sérii přehnaně tvrdých a nečistých zákroků, které však nechal rozhodčí Havel z Chrudimi bez potrestání a tak se utkání zbytečně rozdrobilo na příliš mnoho osobních soubojů což mu na kráse nijak nepřidalo. Nervózní první poločas tak lépe zvládli hosté, kteří se již ve 23. minutě ujali vedení gólem Lukáše Hájka střelou z bezprostřední blízkosti branky. Šance si vytvořili i domácí, ale když už se podařilo skórovat, branka nebyla pro ofsajd správně uznána.

Do druhého poločasu vystřídal zraněného Ondřeje Hamsu Jiří Vrzáček, který se zařadil do útoku k Davidu Večeřovi, Jan Řehák se posunul do zálohy a na místo stopera se stáhl Jan Bareš. Domácímu mužstvu se podařilo hlavně bojovným výkonem vyrovnat hru a vytvářet si i brankové příležitosti. Ty se však ani jednomu z týmů nedařilo proměňovat. Největší šanci domácích měl zřejmě nakonec trenér mužstva J. Holeček, který v  70. minutě vystřídal T. Tlapáka a hned při prvním kontaktu s míčem dostal ideální pas, obešel brankáře, ale nedokázal trefit prakticky odkrytou branku hostí. Trenér je taky jenom člověk. Před koncem zápasu střídal ještě zraněného J. Bareše Dominik Ilko. Na skóre se již do konce utkání nic nezměnilo a diváci další branku neviděli.

Závěrem lze konstatovat, že domácí tým působil po letní přestávce méně rozehraným dojmem. Pozitivním zjištěním bylo, že narozdíl od uplynulé sezóny se hráči dokázali oprostit od zbytečných komentářů během zápasu, soustředili se na hru jako tým a bojovali až do konce utkání, což v minulosti také nebývalo zvykem. Mužstvo tradičně podržel spolehlivým výkonem brankář Michal Pošík.

Za "B" mužstvo mužů Luboš Řehák st., vedoucí mužstva

Fotografie z tohoto utkání jsou k dispozici v této fotogalerii.

Zpět

Novinky

Kontakt

FK Jiskra Heřmanův Městec
U Hřiště 968
538 03 Heřmanův Městec

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode