Vzestup legendy a pád Zorra mstitele viděli diváci na fotbalovém utkání mezi FK Jiskrou a Luží

06.10.2014 19:41

Trenér A-mužstva Jarda Holeček po skončení utkání bědoval: "Dneska jsme odehráli absolutně nepovedené utkání!". Jeho svěřencům se nedařilo trefit branku, přitom mohli klidně jít v poločase do kabin za vítězného stavu 4:0, jenže vše bylo jinak.

Díky Tilerovi šli domácí v 17. minutě do vedení, kdy nádherně přihrával Synek. Následovala série promarněných šancí. Ve 43. minutě přišel trest! Soupeř z jediné ušmudlané šance vyrovnal.

"Nemůžeme nic podcenit! Makejte nadoraz!", nabádal hráče k výkonu trenér Holeček. Ke smůle hráčů FK Jiskra padla hned ve 47. minutě branka a hosté z Luže vedli 1:2.

Hráči Jiskry tlačili soupeře co jim síly stačily a v 64. minutě padl zasloužený vyrovnávací gól. Po rohu, který zahrával kapitán Jakub Hlaváč, dal hlavou branku Synek.

V 71. minutě uhodilo! Dominik Čáp se rozhodl pomstít svého spoluhráče a jako Zorro mstitel se vřítil na hráče soupeře. Ten se po hrubém vražení odkulil opodál a domácí Dominik Čáp po zásluze viděl od rozhodčího červený kartónek. Nemusel se tedy strachovat, že na něj nezbyde ve sprchách teplá voda. Zbytek utkání už totiž viděl jen z tribuny.

Trenér Holeček zamíchal rozmístěním hráčů na hrací ploše. Posunul Tilera na stopera a FK Jiskra hrála na jednoho útočníka. Díkybohu v 85. minutě zavelel k útoku legendární veterán Synek a rozhodl se strhnout vítězství na stranu domácí Jiskry. Stav se změnil ve 3:2 pro domácí!

90. minuta byla osudová. Po marných pokusech odkopnout míč z vlastního vápna dostali domácí vyrovnávací branku na 3:3.

"Necháme si dát ze tří šancí tři branky!", kroutil nevěřícně hlavou trenér Holeček. Třetí penaltové kopy po nerozhodném výsledku v základní hrací době v letošním ročníku a napotřetí to už konečně vyšlo! Na pokutové kopy zvítězila FK Jiskra Heřmanův Městec 4:2 a vytěžila z utkání proti TJ Luže 2 body.

"Je mi líto těch lidí", zamyslel se nad podívanou okem dívaka Jarda Holeček. "Museli se 90 minut dívat na líného a pomalého soupeře, který jen zdržuje a zakopává míče.", kroutil opět nevěřícně hlavou.

Sestava FK Jiskra Heřmanův Městec: Zrůst, Šafránek, Čáp, Blažek, Synek, Chudomel,Jablečník, Mach, Hlaváč, Tiler, Salfický.

Střídání: 86.min. Jošt za Šafránka, 88.min.Musil za Salfického

Penaltu proměnili: Hlaváč, Jošt, Tiler, Musil, promarnil Jablečník

Brankář Zrůst kryl skvěle dvě penalty soupeře a společně se Synkem byly nejlepší na hřišti.

S pozdravem Jarda Čína Holeček,  trenér FK Jiskra Heřmanův Městec

Zpět

Novinky

Kontakt

FK Jiskra Heřmanův Městec
U Hřiště 968
538 03 Heřmanův Městec

Kontaktujte nás

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode