Zasloužené 3 body pro dorostence FK Jiskra

08.10.2014 08:05

FK Jiskra Heřmanův Městec U 19 – AFK Horní Jelení U 19 2:0 (0:0)

Sestava: Gajdošík–Kodera,Musil,Blažek(60.Kramařík),Vegeš–Svoboda,D.Zrůst,Kápička,Šimonka(84.Pekař) – T.Zrůst(89.Vrátil),Novák

branky domácích: T.Zrůst,Vegeš

Domácí dorostenci přivítali na domácím hřišti v dalším kole krajského přeboru ambiciózní celek z Horního Jelení. A první minuta utkání přinesla hostům i největší šanci prvního poločasu ,kdy z nevinně vypadající střely bylo břevno domácí branky. Pro domácí to bylo varování, pokud chtějí v zápase uspět musí hrát velmi pozorně v obranné činnosti a zároveň agresivně, protože takto k utkání soupeř přistoupil.

V 10 min. se v šanci prezentoval T.Zrůst, ale bez úspěchu. Stejně tak se neprosadil o devět minut později a nevedlo se ani v 23 min. Svobodovi. Opticky měli domácí převahu, bohužel ani z několika dobrých příležitostí se gólově v prvním poločase neradovali. Ve 30 min. se pěknou střelou snažili prosadit hosté, ale Gajdošík ji vytěsnil nad branku. Tečkou tvrdě hraného prvního poločasu byla standardní situace Horního Jelení, s kterou si domácí poradili.

Úvod druhé dějství patřil domácím,48 min. a střela Blažka s kterou měl hostující brankář velké starosti. V 54 min. se mohl do střelecké listiny zapsat Kodera ,ale jeho teč šla vedle branky. S přibývajícím časem domácí svého soupeře přehrávali, ale stále tomu chyběla gólová radost. Ta přišla v závěrečných deseti minutách zápasu. Nejdříve Musil předložil T.Zrůstovi a ten krásnou střelou zmrazil hostující tým 1:0.A netrvalo pět minut a Vegeš druhým gólem soupeře dorazil 2:0.

Početná návštěva z Horního Jelení si tedy z Heřmanova Městce neodvezla ani bod a možná by měli přemýšlet, jak zlepšit disciplínu svých hráčů, protože vítězství si domácí za svůj předvedený výkon zasloužili.

Hodnocení trenéra Rostislava Pilného: Utkání se přítomným divákům muselo líbit,mělo to náboj,jak na hřišti,tak v hledišti.Kluci navázali na předešlý zápas v Třemošnici,kde jsme do poslední minuty trápili lídra tabulky.Po sérii porážek je dobře,že jsme dokázali zvítězit,ale jsem spokojen hlavně s předvedeným výkonem.Tohle mladé mužstvo dokazuje,že fotbal hrát umí,i když je stále na čem pracovat a potvrdit to v dalších zápasech.

Petr Gajdošík, vedoucí družstva dorostu

Zpět

Novinky

Kontakt

FK Jiskra Heřmanův Městec
U Hřiště 968
538 03 Heřmanův Městec

Kontaktujte nás

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode