ŽSK TŘEMOŠNICE - FK JISKRA HEŘMANŮV MĚSTEC 0:4 (0:2)

28.10.2014 11:40

STARŠÍ ŽÁCI HEŘMANŮV MĚSTEC

 

ŽSK TŘEMOŠNICE - FK JISKRA HEŘMANŮV MĚSTEC        0:4  (0:2)

 

Hráno v sobotu 25.10.2014 v 9.30 hod, hřiště ŽSK Třemošnice

 

Sestava HM:   Jirků Adam, Charvát Adam, Radil Martin, Pekař Radek, Kutlvašr Václav, Voženílek Jakub, Pilný Václav, Jelínek Michal, Pilňáček David, Bleha Filip, Feneš Michal

 

Náhradníci:    Mach Standa, Kutřín Jaroslav, Pašek Tonda

 

Branky našeho týmu:             Bleha Filip 2x, Pilný Václav 1x, Voženílek Jakub 1x

 

            V sobotu 25.10.2014 jsme na zavítali na hřiště ŽSK Třemošnice sehrát další, celkově již 12. kolo, Krajského přeboru starších žáků. Naše mužstvo bylo stále na posledním místě, soupeř nasbíral o 3 body více a byl na příčce před námi, takže se jednalo o souboj posledního týmu tabulky s mužstvem předposledním.

            Začátek utkání dával tušit, že půjde o vyrovnané utkání a ten, kdo vstřelí první branku bude mít značnou výhodu. Prvních cca 10 minut měl více ze hry náš soupeř, z této převahy vytěžil první šanci, kterou včasným vyběhnutím a ještě lepším zákrokem zlikvidoval náš gólman Adam Jirků. Po této šanci náš tým zpřesnil přihrávky a hra se postupně vyrovnala. Do nadějného brejku se dostalo i naše mužstvo, bohužel Michal Feneš si míč předkopl až moc daleko od nohy a soupeřův brankář včasným vyběhnutím jeho „tutovku“ zlikvidoval. Soupeř nám oplatil stejnou mincí a jeho brejk na oplátku zneškodnil náš gólman. Ve 22. minutě jsme z levé strany zahrávali trestný kop. Vašek Kutlvašr ho zahrál precizně na vzdálenější tyč, soupeř míč pouze přizvedl a Filip Bleha v náběhu na zadní tyč skluzem skóroval. Vedeme 1:0. Tento gól naše mužstvo povzbudil, hráči si začali víc věřit a do poločasu jsme ještě zvýšili na 2:0, kdy nahrávku Filipa Blehy „pod sebe“ zakončil Václav Pilný. Míč, pro něho nezvykle, trefil pravačkou a střela, i když nebyla moc prudká, tak byla dobře umístěná. Poločas tak skončil našim vítězstvím 2:0 a vyhlídky do druhé půle byly více než nadějné.

Na začátku druhého poločasu jsme se obávali soupeřova náporu, který se ale nedostavil. Hra se odehrávala daleko od naší branky, obrana fungovala spolehlivě a začaly přicházet naše šance. Filip Bleha nastřelil dvakrát tyč soupeřovy branky a potvrzení vedení jsme se dočkali Kubou Voženílkem, který po samostatné akci prostřelil soupeřova brankáře. V tuto chvíli se soupeř snažil z brejků zkorigovat výsledek, ale naše obrana hrála precizně. Do otevřené obrany jsme ještě zvýšili náskok Filipem Blehou, který obešel i brankáře a pečetil výsledek do prázdné branky.

Po dlouhých jedenácti kolech bez bodu jsme konečně zaslouženě zvítězili. Mužstvo potvrdilo vzestup výkonosti a soupeře, vyjma dvou až tří šancí v prvním poločase, do ničeho nepustilo. Za druhou půli musím pochválit hru obrany, dirigovanou Adamem Charvátem, kde dobrý výkon podal Václav Kutlvašr. Potěšil zlepšený výkon Michala Feneše, kterému místo v záloze svědčilo. Za zrychlení přechodové fáze a precizní nahrávky na nabíhající útočníky si zaslouží pochvalu Václav Pilný, ale pochvalu si zaslouží celé mužstvo.

            K dalšímu mistrovskému zápasu zajíždíme již v úterý 28.10.2014. Soupeřem nám bude nepoměrně kvalitnější soupeř, a to družstvo Holic.

            Telegraficky - mladší žáci získali rovněž první body, a to za remízu 3:3, také s družstvem ŽSK Třemošnice.


Trenér, Jiří Svoboda

Zpět

Novinky

Kontakt

FK Jiskra Heřmanův Městec
U Hřiště 968
538 03 Heřmanův Městec

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode